Ready for Khutaza
Blijf op de hoogte en volg Marlies
16 September 2012 | Zuid-Afrika, Durban
Daarnet ben ik nog bij ze geweest. Ze waren anders, een beetje gespannen denk ik. De nieuwe jongens zijn er inmiddels ook. Een beetje onwennig.. De jongens uit Joburg zijn ook iets ouder. Ik gok toch wel een jaar of zeker 18. Dit gaat nog een hele uitdaging worden. Vanavond slapen ze met z'n allen in the Hope Centre en morgen vroeg gaan ze op kamp. Ik heb er voor gekozen niet mee te gaan. Er is namelijk nog veel te doen ter voorbereiding op Khutaza. Woensdag zullen de jongens daar ook arriveren.
Met de andere vrijwilligers (Willemijn, NL/ Lieselot, BE/ Jonathan, DE) organiseren we een Sawubona (Hallo)-party. We hangen slingers en ballonnen op, bakken pannenkoeken en ik heb nog wat leuke presentjes van mensen mee gekregen voor de boys.
Geen moment heb ik me onveilig gevoeld hier in Durban. Nou goed, een keertje dan. Toen we (tegen alle adviezen in) opeens in de stromende regen, de schemer, midden in het zwarte centrum van Durban stonden. Wat trouwens niet de bedoeling was. Maar ook dit is goed gekomen! Ik ben blij dat we de Backpackers Tekweni verlaten. Naar mijn zin iets te veel feesten, drank en andere dingen die overbodig zijn. Khutaza (het Rehab Centre) is precies wat we nodig hebben.
Wat ik ook nog echt even mee wilde geven. Ik had Siyanda (1 van de jongens) een wegwerp camera meegegeven vrijdag, zodat hij foto's van 'de straat' kon maken. Nu zul je denken; "oh die krijgt ze nooit meer terug!" Dus wel, hij kwam de camera zojuist heel trots naar me toe brengen. Nu afwachten hoe de foto's zijn. Maar goed, het vertrouwen op dat gebied is er anyway.
To be continued....
Btw: Heb mijn koffers terug!
17 September 2012 - 18:30
Patricia Tieman:
hoi marlies fijn dat je het zo naar je zin heb .ik kijk altijd effe op de computer wat je allemaal mee maak .geniet ervan want je tweede week is al weer begonnen .dikke kus van bridget.xx
Cecil:
Hey lieve nicht, ik ga morgen skype installeren op mijn computer dan kan ik je weer eens live zien & horen:-)Leuk al die verslagen om te lezen,je maakt genoeg mee in ieder geval en fijn dat je het zo naar je zin hebt. Facebook hou ik ook in de gaten, mooie foto's allemaal hoor. Gelukkig ervaar je tot nu toe alleen maar goeie dingen van die mensen daar zoals met je wegwerpcamera. Niet te goed van vertrouwen zijn he en je eigen camera geven;-). Hier alles goed heb net gesport 2 uur en ben helemaal hyper. Damon is wakker geworden van mij en stond ineens naast mij en zei mama ik wil bij je liggen(dacht dat het ochtend was). Ben toen even bij hem gaan liggen en toen pakte hij mijn hand vast en is weer gaan slapen. Hij mist je wel hoor, en ik ook!!. Spreek je snel weer xxx
18 September 2012 - 18:26
Janneke:
Verdorrie,het skypen is vandaag niet gelukt Mar.
ik vond het zo fijn dat ik je zag en hoorde van de week!
je zei toen al dat je naar een plek zal gaan waar waarschijnlijk geen internet is.
PPfft wel stil zonder je, ik krijg ook geen apps gestuurd van lekkere recepten.
Nou wijffie geniet verder van je bijzondere reis en hoop snel weer te skypen met je.
groetjes en heeeel veel liefs van je moeder. -
18 September 2012 - 20:08
Anneke:
hoi Marlies ik volg je op waar ben je en kijk iedere keer of je weer wat heeft geschreven op de computer
dat is gewoon vaste prik geworden mama heb vannacht bij me geslapen dat was gezellig.
volgens mij heb je het goed naar je zin.luk bij mij niet met skyp dat is echt baalen vind je ook niet mama
heb ook gekeken maar ik zie het wel allemaal voor me schat en krijg ook fotos toegestuurd.dikke kus van je tante en oom -
21 September 2012 - 21:23
Hans :
Hoi marlies! Momenteel sta jij bovenaan op mijn favoriete websites. Ik lees je leuke berichten met belangstelling maar vooral met bewondering voor je sociale inzet daar in het verre Durban. Knap van jou dat je zo met die jongens kan omgaan! Groetjes van je oom.