My journey of contradictions - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Marlies Sluis - WaarBenJij.nu My journey of contradictions - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Marlies Sluis - WaarBenJij.nu

My journey of contradictions

Blijf op de hoogte en volg Marlies

20 December 2012 | Zuid-Afrika, Durban

As I turned up the collar on my favorite winter coat, this wind is blowin' my mind
I see the kids on the streets, with not enough to eat
Who am I to be blind pretending not to see their needs?

Het zit erop: what started as just a few weeks voluntary work, turned out to become a valuable life experience. Vol met tegenstellingen: arm/rijk, mooi/lelijk, lief/gemeen, ziekte/gezondheid, enzovoorts. Ik ben mezelf keihard tegengekomen en alle emoties zijn de revue gepasseerd: blijdschap, liefde, trots, dankbaarheid, vreugde. Maar zeker ook: woede, verdriet, angst, afgunst. Ik heb dingen gedaan die ik mezelf nooit voor ogen heb durven houden. En achteraf gezien durf ik toe te geven dat ik situaties heb opgezocht die misschien wel heel anders hadden kunnen aflopen.

Voordat ik hieraan begon dacht ik: "Wat een onzin, zo'n reis verandert je echt niet". Hier kom ik op terug. Het is maar net hoe je er zelf in staat en wat er op je pad komt.

Ik ben op de mooie, rijke plekken geweest zoals Cape Town. Maar ook op de nog steeds mooie, arme plekken; de townships/rural areas etc. Deze ervaring is een gedeelte van mij geworden en heeft mij gevormd tot wie ik ben vandaag. Mooie vriendschappen zijn ontstaan. Zowel overseas als in eigen land.

Ik ben dankbaar voor wat ik heb meegemaakt en de kansen die ik heb gekregen. Ik ben dankbaar voor de dankbaarheid die mij is getoond. Ik ben dankbaar voor het steentje dat ik heb bij mogen dragen. En ik heb geen seconde spijt gehad van mijn besluit langer te blijven.. De woorden "er is zelden een vrijwilliger die zo gepassioneerd met de jongens omging, dankjewel" en "ik ben zo trots op jou! zeg het tegen iedereen. Dat wat jij hebt gedaan kunnen er maar weinig nadoen (en daar bedoel ik mezelf ook mee)" en "you really made a difference", en natuurlijk de lieve gebrekkig engelse woordjes van mijn jongens, creëren de tranen in mijn ogen.

Maar nu; it's time to leave. Tijd om mijn mama, papa, broertjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes, ooms, tantes, vriendjes, opa en oma en andere beloved ones weer te zien <3 See you soon!

NGIYABONGA/THANK YOU/BEDANKT SOUTH AFRICA!

• 20 December 2012 - 08:21

Cecil:

Lieverd mooi geschreven weer!!!Je bent een kanjer.
    Ben zo benieuwd hoe je thuis komt of je veranderd bent.
    Kan mij voorstellen dat deze reis je leven heeft doen veranderen.
    Ik ben trots op je!!!Goeie reis nicht. Dikke kus van mij & Damon x

• 20 December 2012 - 10:08

Manouk:

Wat heb ik genoten van je verhalen en er zullen er vast nog veel meer zijn.
    Lieverd echt super dat he dit gedaan heb vind erg knap.
    Dit zal voor altijd een van de mooiste ervaringen van je leven zijn.
    Hele fijne en goeie terug reis.
    Veel liefs dikke kus, Manouk

• 20 December 2012 - 10:38

Janneke:

Nog even en je bent weer bij ons.
    Ik keek altijd uit naar je berichten.
    Wat een geluk dat je de gelegenheid hebt gekregen om deze mooie ervaring mee te maken.
    Ik wens je een hele goede reis terug lieve dochter van me!
    Boerenkool staat voor je klaar!!

• 28 December 2012 - 22:12

Bianca:

Pff je hebt me wel weten te raken met je verhalen... En me nieuwschierig gemaakt.
    Goed gedaan Marlies!