Onvoorstelbaar... - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Marlies Sluis - WaarBenJij.nu Onvoorstelbaar... - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Marlies Sluis - WaarBenJij.nu

Onvoorstelbaar...

Blijf op de hoogte en volg Marlies

12 September 2012 | Zuid-Afrika, Durban

Samen doen we de afwas, het was zijn beurt. Verlegen vertelt hij dat hij plannen heeft, dokter wil worden. In gebrekkig engels. Langzamerhand vertelt hij over z'n vrienden 'thuis', welke hij niet heeft. Vrienden genoeg, geen huis. 'They own the streets'. Zodra de klok 4uur slaat weten ze precies hoelaat het is; time to go 'home'. Leven om te overleven. Dat was hun motto althans. I Care bracht licht in hun leven, een kans op een toekomst. Ik sla een arm om hem heen. Hij vraagt ' Marlies, do you have a home?' Het is moeilijk hier een antwoord op te kunnen geven. Z'n bruine kijkers staren me aan. Er zit geen kwaad in deze jongen. Hij heeft gewoonweg geen keus.

's morgens worden ze opgehaald. Eenmaal bij het Hope Centre wassen zij hun kleren, volgen ze bible class en doen allerlei activiteiten. Ze hangen om me heen, praten met en tegen me, voetballen, stellen vragen... Maar aan het einde van de middag gaan ze weer de straat op, het gevaar in, de verslaving tegen. Het enige wat ik tegen ze zeg bij vertrek is 'Take care!' En hoop ik ze morgen weer heelhuids terug te zien. Onvoorstelbaar... Geen woorden voor.

• 12 September 2012 - 23:07

Jaco:

Wat een geweldig mooi geschreven verslag Marlies !
    Keep on writing. En weet wat jij doet voor hun is veel
    Meer waard dan wat euro's in een zendingszakje.
    Een mooi gebaar en avontuur. Groet uit het rijke Noorden

• 13 September 2012 - 10:55

Janneke:

Ik ben zo trots op je dat je een stukje van de warmte die wij hier hebben aan kinderen wil geven die dit moeten missen..
    Ik weet zeker dat je dat goed kan.en dat je een plaatsje in hun hart zal krijgen.
    Liefs je ma

• 13 September 2012 - 19:45

Annelies:

Jeetje marlies,wat een pakkend verslag, een hele andere wereld he? Mooi dat je iets kan betekenen voor deze jongeren. Ik kijk uit naar je volgende verslag. Dag meis, liefs van annelies

• 14 September 2012 - 11:41

Patricia Tieman:

hoi marlies wat fijn om wat van je te horen .mooie verslagen schrijf je .doe wel voorzichtig grote nicht en zorg dat je niet te veel erbij betrokken raakt .nog 3 weekjes en dan ben je weer thuis .ik mis je .xxx patricia ,marco .bridget

• 16 September 2012 - 12:09

Damon:

hoi Marlies,wil even zeggen dat ik van je hou doei Damon